Bootstalling op een toplocatie

De kleine plas bootstalling

Een toplocatie. Dat kun je Bootstalling De Kleine Plas Vinkeveen met recht noemen. U vindt ons in het centrum van Vinkeveen en direct aan de bekende Vinkeveense Plassen. Uw boot ligt geheel langs de steiger, dus dat is gemakkelijk in- en uitstappen! Vanaf Bootstalling De Kleine Plas bereikt u de Noord- en Zuidplas per boot gemakkelijk en snel.

U bereikt onze bootstalling gemakkelijk per auto en per openbaar vervoer.

Volop recreatiemogelijkheden

De Kleine Plas waaraan onze bootstalling ligt, is onderdeel van het populaire natuur- en watersportgebied De Vinkeveense Plassen. Aan de oevers, op de legakkers en de zandeilanden vindt u veel recreatievoorzieningen. U kunt er zwemmen, varen, zeilen, waterskiën en duiken en natuurlijk genieten van de fantastische natuur.

De Vinkeveense Plassen liggen in het noordwesten van de provincie Utrecht, direct ten noordoosten van het dorp Vinkeveen. Dorpen in de buurt zijn Baambrugge, Loenersloot, Waver en Abcoude. De plassen worden doorsneden door een aantal wegen. De Baambrugse Zuwe is er daar eentje van. De Zuwe verdeelt de Vinkeveense Plassen in een Noord- en Zuidplas. Ook de provinciale weg N201 loopt door de plassen. Ten zuiden van de N201 ligt De Kleine Plas, als derde van de drie. Hier vindt u ook onze bootstalling. De Kleine Plas ligt het dichtst bij het dorp Vinkeveen.

Verschillende jachthavens

Als u uw boot van onze stallingskade heeft losgemaakt, kunt u heerlijk rondvaren en eventueel aanmeren bij een aantal gezellige jachthavens verspreid langs de plassen. U kunt hier op een terras zitten en genieten van het uitzicht over het water. Even rustig pauzeren aan de wal. Het kan op vele plaatsen!

De Vinkeveense Plassen zijn verbonden met de rivier de Amstel en zijn vanaf de Gouden Eeuw ontstaan door winning van turf voor Amsterdam. De langwerpige eilanden in de plassen zijn de legakkers die vroeger gebruikt werden als droogvelden voor de nog natte turf. Na het wegbaggeren bleven er veenplassen achter. Die werden door de afslag van de oevers steeds groter. Het Recreatieschap Vinkeveense Plassen beheert het fraaie gebied, samen met een aantal gemeenten in de regio.

Meer actuele informatie over de Vinkeveense Plassen vindt u ook op facebook.com/VinkeveensePlassen.